Love og regler

Regler omkring Kilometertæller justering:
Det er lovligt at få justeret triptælleren/kilometertælleren på egen bil, ejeren skal blot loyalt oplyse herom ved et videresalg ifølge aftaleloven, idet køber i modsat fald ellers har afgivet urigtige oplysninger, og aftalen om køb kan ophæves på den baggrund af køberen.
Der findes ingen domme eller regler der positivt siger, at kilometerjustering er lovligt og det behøver der ikke at være, så længe der ikke findes nogle regler der siger, at kilometerjustering er ulovligt. Noget andet er naturligvis, at en eventuel garanti på de involverede instrumenter eller motordele formentlig ikke kan opretholdes efter en justering.

Chip tuning:
Chiptuning med effektforøgelser på op til 20 % skal ledsages af en miljøundersøgelse – en flertrins gastest, som der endnu ikke kan foretages i Danmark. Hvis bilen efter chiptuningen IKKE har fået en miljøundersøgelse, så er bilen i princippet ikke lovlig i Danmark. Hvis der effektforøges med over 20 %, så skal bilen afgiftsberigtiges på ny som udgangspunkt. Dvs. at bilen er ulovlig, men muligheden kan fek.s være at der køres til Tyskland, får miljøundersøgt den og får den synet med de konstruktive ændringer til sidst.

Krav til Tuning:
- Skal opfylde bestemmelserne om luftforurening i bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr.
PS. Gælder dog ikke køretøjer beregnet til motorløb, der anvendes til motorløb uden for færdselslovens område, eller som er registreret til motorløb i Køretøjsregistret. 

Ved køb af chiptuningsudstyr til motordrevne køretøjer beregnet til motorløb skal der udfyldes en tro- og loveerklæring, der skal opbevares hos sælger i 5 år og på forlangende udleveres til Færdselsstyrelsen i forbindelse med tilsyn. Herudover stilles en række krav til markedsføringen.

 

Er chiptuning lovligt?
Som udgangspunkt er chiptuning 100% lovligt, så længe en række parameter er opfyldt såsom:
-Kræver at din bil skal på et laboratorie i udlandet hvor den vil blive testet, så der kan fremlægges dokumentation for at bilens standardværdier overholdes.
Formås det at fremskaffe de nødvendige dokumenter, skal man herefter kontakte sin lokale synsvirksomhed og få bilen synet, hvorefter chiptuningen så registreres som konstruktiv ændring.
-Bilen må ikke forurene eller larme mere end den gør standard jf. færdselsstyrelsen.
-Chiptuning er 100% lovligt så længe formålet er motorsport.

...............................................................................................................................................................

Km-justering.dk tager INTET ansvar ved ulovligt brug af vores services/produkter.
Vi tager heller ikke ansvar hvis bilen senere kan spores efter en justering/produkter.

(Når vi nævner en fuld løsning, bliver der bl.a justeret i sekundær km- hukommelser, renset historik, log, fejlkoder og tilpasse service så det er SVÆRT at spor, dette betyder ikke at det er umuligt at kunne spor af specielister).

Det samme gælder også ved brug af diverse på webshoppen, såsom tuningsmodul, km-stopper m.m. Vi tager intet ansvar om det senere kan spores, eller reklamationer på andre dele på bilen.  

...............................................................................................................................................................


Hvorfor justering af kilometertæller:

Mange sidder sikkert og tænker, hvorfor skal man egentlig justere en kilometertæller om? Har dansk marked virkelig brug for denne service? Er det lovligt eller fusk? Er det ….? ..?
Km-justering.dk vil herunder udpege nogle tilfælde som deres kunder får brugt dette service til:
Der kan være mange grunde for ønske om justering af kilometertæller. Nogle af de lovlig grunde kan så være:

    •    Har du haft strøm afmonteret fra din motorcykel i vinterperioden, hvorefter din kilometertæller stod på 0km?
Så har km-justering.dk mulighed for at justere den til det oprindelige tal.

    •    Har du fået udskiftet dit speedometer eftersom den tidligere var gået i stykker?
Mange vælger at købe et brugt speedometer fra en ophugger da det sikkert er billigst, men så har den ofte kørt mere eller mindre.
I samme tilfælde hvis man køber et nyt speedometer som viser 0km, har man brug for en justering så den passer med det oprindelig tal.
Km-justering.dk har så mulighed for at justere den til det oprindelige tal.

    •    Har du fået skiftet motor?
Du har måske fået sat en anden motor i din bil, som måske har kørt 1/3 af hvad bilen oprindelig har kørt, og du ønsker herefter at følge med i hvad motoren har kørt, og ikke bilen? Så er det muligt at få justeret dit speedometer til motorens kørte kilometer.
Dette er lovligt, men HUSK at oplys dette ved et evt. videresalg!

    •    Er dit speedometer nået til det maximale km og evt. ”restet” ?
Nogle speedometer kan blive resetet tilbage til 0km, efter at have gået det maximale antal kilometer. Et eksemple på sådan en bil kunne være en golf 3, som har et maximalt kilometerantal på 299.999km og derefter bliver resetet til 0km efter. Dette kan justeres om hvis man har brug for at se de oprindelige antal gået kilometer.

    •  Har det ekstra kilometer modul påvirket dit speedometer?
Mange af de nye biler har en ekstra hukommelse for kilometertælleren, og kan påvirke den på speedometeret efter et værkstedsbesøg, udskiftning af dele m.m og derefter har man brug for justering af kilometertælleren.
Dette kan være en BSI-boksen i franske biler, CAS på nyer bmw, eller tændingslåsen på nyer mercedes.
Dette har man ofte behov for at justere om igen.

    •   Nulstilling af en frikørt taxa? Eller anden bil med et voldsomt km-antal (frivilligt km-stand):
Der er intet ulovligt i at justere til et frivilligt km-stand på EGEN bil, dog skal det blot oplyses ved evt. videresalg.

Der kan være mange flere forskellige grunde til at justere sin bil, men overstående er de mest efterspurgte!

Opdateringer:

Opdateringer:
Århus              Søndag
København    Torsdag
Vejle/Herning      -------
Odense     Øvrige dage

BOOK TID NU Tlf.27406994

-Åbent weekend/helligedage!
-Aflysning skal ske i god tid!
-Tidsbestilling nødvendig!
-Vi forbeholder os ret til tidsændringer!


-->